You have reached your limit of free articles this month.

Enjoy unlimited access to SpringfieldNewsSun.com

Starting at just 99¢ for 8 weeks.

GREAT REASONS TO SUBSCRIBE TODAY!

  • IN-DEPTH REPORTING
  • INTERACTIVE STORYTELLING
  • NEW TOPICS & COVERAGE
  • ePAPER
X

You have read of premium articles.

Get unlimited access to all of our breaking news, in-depth coverage and interactive features. Starting at just 99c for 8 weeks.

X

Welcome to SpringfieldNewsSun.com

Your source for Clark and Champaign counties’ hometown news. All readers have free access to a limited number of stories every month.

If you are a News-Sun subscriber, please take a moment to login for unlimited access.

WWE coming back to Nutter

The Raw Supershow show will air live next week.


The sport of wrestling goes back thousands of years.

However the WWE, the media savvy brand we know today, has only existed in the United States since the early 1950s. It since has grown into a multimillion dollar industry that will bring its superstars to the Miami Valley next week.

The mighty World Wrestling Entertainment is involved in virtually every aspect of the sport from numerous primetime television programs and live events to a wide array of merchandise such as video games, comic books, CDs, shirts, mugs and collectible figures.

One of its biggest properties is the Raw Supershow, which airs from 8 to 11 p.m. each Monday on the USA Network.

The traveling showcase will be presented live at the Nutter Center in Fairborn at 7:30 p.m. Monday. John Cena, CM Punk, Randy Orton, Alberto Del Rio are just some of the pro wrestling superstars on the card that evening. Please note: Wrestlers are subject to change.

Here’s a short quiz to test your wrestling knowledge.

1. In 1963, the first champion was crowned in the league that is now known as World Wrestling Entertainment. What was his name?

A) Antonio Rocca

B) Miguel Perez

C) Ivan Koloff

D) Buddy Rogers

2. What third generation promoter is credited with making professional wrestling the multimedia success it is today?

A) Mac V. Kennedy

B) Vincent Kennedy McMahon Jr.

C) Walter Vincent III

D) Walter J. Peterson

3. The WWE Raw Supershow has been broadcast from more than 200 different arenas in nearly a dozen countries since it debuted in what year?

A) 1982

B) 1987

C) 1990

D) 1993

4. Which wrestler has not won a WWE World Heavyweight Championship title?

A) Rowdy Roddy Piper

B) Iron Sheik

C) Bruno Sammartino

D) Sgt. Slaughter

5. What female wrestler won the first WWE Diva Championship in July 2008?

A) Chynna Doll

B) Natalya

C) Michelle McCool

D) Mickie James

6. What year did Andre the Giant win his lone WWE Championship title?

A) 1986

B) 1988

C) 1990

D) 1992

7. Which former professional athlete is not in the WWE Hall of Fame?

A) Shaquille O’Neal

B) Pete Rose

C) Mike Tyson

D) William “Refrigerator” Perry

8. On Dec. 15, 2013, WWE Champion Randy Orton defeated what World Heavyweight Champion?

A) Rey Mysterio

B) Daniel Bryan

C) John Cena

D) Alberto Del Rio

9. Which of the following is not a WWE brand?

A) Smackdown

B) Divas

C) Raw

D) Xtreme Overdrive

10. In early January, the WWE announced in will be launching what new venture on Feb. 24, 2014?

A) Las Vegas Casino

B) Television Network

C) Waterpark

D) WWE Currency

Answers

Answer key: 1D, 2B, 3D, 4A, 5C, 6B, 7A, 8C, 9D, 10B

10 correct answers: Heavyweight champion

7-9 correct answers: Rabid follower

6-3 correct answers: Casual fan

2-0 correct answers: Wrestling hater



Reader Comments ...


Next Up in Springfield Entertainment

One of the Kardashian sisters reportedly hasn’t spoken to Caitlyn Jenner in nearly two years
One of the Kardashian sisters reportedly hasn’t spoken to Caitlyn Jenner in nearly two years

Caitlyn Jenner claims she hasn’t spoken to her stepdaughter Khloé Kardashian in nearly two years. The former Olympian opened up to Andy Cohen on his “Radio Andy” show on SiriusXM. “She doesn’t want to talk to me,” Jenner said. “She hasn’t talked to me in, like, two years.” She continued...
Bill Paxton remembered at premiere of final film ‘The Circle’
Bill Paxton remembered at premiere of final film ‘The Circle’

The director of the new tech drama “The Circle,” starring Tom Hanks and Emma Watson, remembered actor Bill Paxton at the film’s premiere at the Tribeca Film Festival on Wednesday. Paxton, who played Watson’s father, had a small role in the movie, his last before his death at 61 after heart surgery in February...
Concert announcments
Concert announcments

Tickets are on sale at the individual venues and all Ticketmaster outlets, except where noted. Bearcreek Memories Dinner Theater 3769 U.S. 127, Celina www.bearcreekmemories.com, 567-510-0096 Upcoming: The Oak Ridge Boys, April 29 Banker’s Life Fieldhouse 125 Pennsylvania St., Indianapolis www.bankerslifefieldhouse.com, 317-917-2727 Upcoming:...
Johnny Depp, dressed as Jack Sparrow, surprises Disneyland visitors
Johnny Depp, dressed as Jack Sparrow, surprises Disneyland visitors

It really was a pirate’s life for Johnny Depp at Disneyland Wednesday night. Depp had a major surprise for riders on the Disneyland version of “Pirates of the Caribbean.” He blended in with the audio-animatronics on the ride, dressed in full Captain Jack Sparrow garb. He appeared in one of the village scenes, getting as close as the...
Jeff Goldblum reprising original role as brash mathematician in ‘Jurassic World 2’
Jeff Goldblum reprising original role as brash mathematician in ‘Jurassic World 2’

  A familiar face is returning for the latest installment in the “Jurassic Park” franchise. Actor Jeff Goldblum, played the brash mathematician Dr. Ian Malcolm in 1993’s “Jurassic Park” and its sequel in 1997 “The Lost World,” and has now has signed on for “Jurassic World 2,” according to the ...
More Stories